1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EBRD'den Bulgaristan'a bölgesel hub olma desteği

EBRD'den Bulgaristan'a bölgesel hub olma desteği

Enerji Günlüğü - EBRD, Bulgaristan'ın bölgesel bir doğal gaz dağıtım merkezi haline gelme planlarını desteklemeye hazır olduğunu ve projenin yaşayabilir...

EBRD'den Bulgaristan'a bölgesel hub olma desteği

Enerji Günlüğü - EBRD, Bulgaristan'ın bölgesel bir doğal gaz dağıtım merkezi haline gelme planlarını desteklemeye hazır olduğunu ve projenin yaşayabilir olduğunun kanıtlanması halinde finansal destek sağlayacağını bildirdi. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti 18-19 Eylül tarihlerinde Bulgaristan'a bir ziyarette bulunarak Başbakan Boyko Borissov ile görüştü. Chakrabarti , Bulgaristan'ın bölgesel bir doğal gaz dağıtım merkezi haline gelmek için coğrafi olarak iyi durumda olduğunu belirterek, projenin şekillendirilmesine EBRD uzmanlarının yardım etmesini önerdi. 

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, son aylarda Bulgaristan ekonomisinin yüksek oranda büyümesi ve istikrarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, enerji, su, belediye hizmetleri sektörleri ve özel sektörde rekabet edebilirliğin artırılmasına yönelik yatırım ve danışmanlık hizmetleri vermeyi planladıklarını belirtti. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Bulgar Enerji Holdingi’nin tahvil ihracının yanı sıra Sofya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaştırma için elektrikli taşıma araçları alımına ilişkin kredi anlaşması yapılması konularında da çalışmalar yürütüyor. 

EBRD bu yılın başında Bulgaristan banka sektörü için 300 milyon Euro fon sağlarken, enerji sektörüne de 80 milyon Euro yatırım yaptı. EBRD'nin ülkede yatırımları bu yıl 500 milyon Euro'nun üzerine çıkarak son yedi yılın rekorunu kıracak. 

Önceki ve Sonraki Haberler