1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EBRD'den Kazakistan'a doğalgaz kredisi

EBRD'den Kazakistan'a doğalgaz kredisi

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kazakistan’ın KazTransGaz şirketine iki doğalgaz projesi için 294 milyon Euro kredi verdi.Avrupa...

EBRD'den Kazakistan'a doğalgaz kredisi

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kazakistan’ın KazTransGaz şirketine iki doğalgaz projesi için 294 milyon Euro kredi verdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Kazakistan’ın KazTransGaz şirketi arasında, Kazakistan’ın kuzey ve batı bölgelerinde kömür sisteminden doğalgaza geçilmesini destekleyecek iki doğalgaz projesi için 294 milyon Euroluk kredi anlaşması imzalandı.

Anlaşma EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti'nin dün Kazakistan'daki Astana Ekonomik Forum ziyareti sırasında imzalandı.

Kazakistan milli parası tenge cinsinden verilecek olan kredi, KazTransGaz’a bağlı İntergaz Central Asia şirketine aktarılacak ve 242 milyon Euroluk kısmı, Bozoy doğalgaz deposunun tamiratı, 52 milyon Euroluk kısmı ise doğalgaz hatlarının iyileştirilmesi için kullanılacak.

KÖMÜR YERİNE DOĞALGAZIN GEÇMESİ DESTEKLENECEK

Kazakistan'da yaygın olarak kullanılan kömürün yerine doğalgazın kullanılmasına katkıda bulunmak için verilen kredi ülkenin atmosfere karbon salımını da azaltarak COP21'de verdiği çevre sözünü tutmasına da yardımcı olacak.

EBRD Kazakistan'a 6.5 Milyar Euro'nun üzerinde yatırım yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler