1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Eczacıbaşı Profesyonel’e çevre ödülü

Eczacıbaşı Profesyonel’e çevre ödülü

Enerji Günlüğü - Eczacıbaşı Profesyonel’in Gebze fabrikası, ‘ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’ne layık görüldü.Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri...

Eczacıbaşı Profesyonel’e çevre ödülü

Enerji Günlüğü - Eczacıbaşı Profesyonel’in Gebze fabrikası, ‘ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’ne layık görüldü.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu şirketlerinden biri olarak ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Eczacıbaşı Profesyonel, ‘ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, Eczacıbaşı Profesyonel’e, profesyonel temizlik ve hijyen ürünleri markası olan Maratem ürünlerinin üretildiği Gebze’deki fabrikasında sürdürülebilir hayata yaptığı katkılar çerçevesinde verildi. Ödül, yetkililere 18 Haziran akşamı, The Marmara Otel’de düzenlenen törenle takdim edildi.

Türkiye’de EDT sektörünün önde gelen üretici ve tedarikçileri arasında yer alan Eczacıbaşı Profesyonel’in başarılı çalışmaları çeşitli kuruluşlar tarafından verilen ödüllerle tescilleniyor. Eczacıbaşı Profesyonel’in Gebze’deki fabrikası, ÇEVKO Vakfı’nın (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı), işletmelerin sürdürülebilir bir hayat için daha fazla sorumluluk üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla, Türkiye’de ilk kez verdiği ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nde ‘Orta Ölçekli İşletme Kategorisi’nde ödüle layık görüldü.

Eczacıbaşı Profesyonel’in Maratem markalı profesyonel temizlik ve hijyen ürünlerinin üretildiği Gebze fabrikası, Türkiye’de Yeşil Nokta markasını kullanan şirketlerden sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan firmalar arasında yer alarak, ödüle layık görüldü. Eczacıbaşı Profesyonel’in Gebze fabrikası,ödül sürecinde; “Atıkların Azaltılması, Çevre Yönetim Sisteminin Uygulanması, Çevre İle İlgili Sosyal Sorumluluk Projeleri’nin Gerçekleştirilmesi, Ambalaj Tasarımlarında Önleme Çalışmaları, Karbon Ayak İzinin Azaltılması ve Sürdürülebilirlik İle İlgili Çalışmalar” kriterleri çerçevesinde değerlendirildi.

Çevre bilincini çalışmalarında odak haline getiren Eczacıbaşı Profesyonel kaliteli ve çağdaş yaşamın öncüsü olarak attığı her adımda çevreye bırakılan izin farkında olarak, bu izi en aza indirmenin önemini benimsiyor. Eczacıbaşı Profesyonel, çevreci yaklaşımını EKO Dokunuş Projesi kapsamında hayata geçirdiği uygulamalarla da pekiştiriyor.Eczacıbaşı Profesyonel, EKO Dokunuş Projesi ile Selpak Professional, Maratem ve Tana Professional markalı ürünlerde; ham maddeden üretime, üründen kullanıma kadar tüm alanlarda doğayı korumayı amaçlıyor, geri dönüştürülebilen ve çevreye zarar vermeyen üretim anlayışını hayata geçiriyor. Projenin uygulama alanının yaygınlaşması ve iş ortakları tarafından da benimsenmesi için çalışmalar yürüten Eczacıbaşı Profesyonel, EKO Dokunuş Projesiçerçevesinde, sürdürülebilir orman yönetimini destekliyor ve kullanılan tüm selüloz hammaddesi için yeniden ağaç dikilmesini destekliyor. Buna ilave olarak, kullanılan her profesyonel temizlik kağıdı ürünü için Selpak Profesyonel Hatıra Ormanı’na fidan dikiyor. Yeni geliştirilen Maratem Biyolojik ürün serisi kapsamında çevre dostu ürünler ile işletmelerin sorunlarına çözüm sunuyor.

Yeşil Nokta markası Türkiye’de hali hazırda 761 firma tarafından kullanılıyor. ÇEVKO Vakfı, Yeşil Nokta işaretinin doğru kullanımını Türkiye’de daha çok duyurmak ve daha fazla firmanın bu markayı edinmesini sağlamak amacıyla bu ödül çalışmasını hayata geçirdi. ‘ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’ de, hem bu yönde yasal yükümlülüklerini yerine getirmenin ötesinde sorumluluk alan firmaları takdir etmek hem de daha fazla firmayı Yeşil Nokta markasını kullanmaya özendirmek amacıyla veriliyor.

ÇEVKO Yeşil Nokta Ödülleri’ne başvurabilmek için, vakıf ile Marka Alt Lisans Sözleşmesi’ne sahip olmak gerekiyor. Ödül, dünyada çoğu AB üyesi olan 31 ülkede, 170 binden fazla firma tarafından her yıl 460 milyar adetten fazla ambalajda bulunan “Yeşil Nokta” markasını Türkiye’de kullanan şirketler arasında sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan firmalara verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler