1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EDAŞ'lar şebeke işletme yatırımları tavanını yüzde 5 aşabilecek

EDAŞ'lar şebeke işletme yatırımları tavanını yüzde 5 aşabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri, yatırım dönemi için onaylanmış şebeke işletme yatırımlarını, EPDK onaylı olmaksızın...

EDAŞ'lar şebeke işletme yatırımları tavanını yüzde 5 aşabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri, yatırım dönemi için onaylanmış şebeke işletme yatırımlarını, EPDK onaylı olmaksızın yüzde 5 oranında aşabilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Yatırımlarına İlişkin Usul ve Esaslar’da yaptığı değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. 

YATIRIM DEĞİŞİKLİĞİNE YÜZDE 1 SINIRI

Değişikliğe göre elektrik dağıtım şirketleri, bir uygulama döneminde yapacakları yatırım harcamaları miktarının, toplam şebeke yatırımlarının yüzde 1’ini geçeceğini öngörmeleri halinde, bunun için proje bazında değişiklik taleplerini gerekçeleriyle birlikte EPDK’ya sunacak. 

Buna göre, elektrik dağıtımında yatırım planı revizyonu, EPDK yetkisinde olacak ve Kurul tarafından proje bazında uygun görülen bütçe başka bir bütçe için kullanılamayacak. 

YÜZDE 5'E KADAR ONAYSIZ YATIRIM

Bu arada elektrik dağıtım şirketlerine (EDAŞ), şebeke işletme yatırımları için EPDK tarafından onaylanmış yatırım tutarı tavanını aşma konusunda da bir marj tanındı. EDAŞ'lar, söz konusu yatırımları uygulama dönemi için belirlenmiş tavanı EPDK onayı olmadan yüzde 5 oranında aşabilecek. Bu tavan aşma marjı, daha önce dağıtım sistemi yatırımları konusunda da sağlanmıştı.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler