1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. EDK Tasarım Afyonkarahisar'da jeotermal sondaj yapacak

EDK Tasarım Afyonkarahisar'da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü -  EDK Tasarım A.Ş. Afyonkarahisar'da jeotermal sondaj çalışması yapmayı planlıyor.EDK Tasarım A.Ş. tarafından Afyonkarahisar...

EDK Tasarım Afyonkarahisar'da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü -  EDK Tasarım A.Ş. Afyonkarahisar'da jeotermal sondaj çalışması yapmayı planlıyor.

EDK Tasarım A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Sandıklı İlçesi sınırlarında bulunan toplam 147,82 hektarlık jeotermal kaynak alanında Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması yapılması planlanıyor.

754.860 TL bedelli projede jeotermal kaynak arama çalışması yaklaşık olarak üç aylık sürede tamamlanacak. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji üretme gibi amaçlar için kullanılacak. Çıkan suyun sıcaklık değeri, hangi amaç için kullanılacağını belirleyecek.

Jeotermal kaynak arama sondaj çalışmasında yaklaşık 90 günlük sürede yaklaşık olarak 1000 metre derinlikten sonra kaynağa ulaşılacağı tahmin ediliyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler