1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EGC Elektrik Güneş yatırımından vazgeçti

EGC Elektrik Güneş yatırımından vazgeçti

Enerji Günlüğü - EGC Elektrik, Denizli’de kurmayı planladığı güneş enerjisi santrali için lisans başvurusundan vazgeçti.Egeli & CO Yatırım Holding...

EGC Elektrik Güneş yatırımından vazgeçti

Enerji Günlüğü - EGC Elektrik, Denizli’de kurmayı planladığı güneş enerjisi santrali için lisans başvurusundan vazgeçti.

Egeli & CO Yatırım Holding KAP'a yaptığı açıklamada, Şirketin bağlı ortaklıklarından, EGC Elektrik Enerji Üretim'in Denizli’de "Baklan Entegre Doğal Gaz ve Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Kombine Çevrim Santralı" için üretim lisans başvurusundan vazgeçtiğini bildirdi.

Açıklamada, EGC Elektrik’in Denizli ili Baklan ilçesinde 139,5 MWm/137,10 MWe kurulu gücündeki, doğalgaz yakıtlı, termik-kombine çevrim tipindeki "Baklan Entegre Doğal Gaz ve Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Kombine Çevrim Santralı" için 01/03/2012 tarihli üretim lisans başvurusundan, değişen piyasa koşullarının projenin fizibilitesini beklenen karlılığı karşılayamayacak duruma getirmesi nedeniyle vazgeçtiği bildirildi.

Açıklamada, "Buna bağlı olarak, başvurusunun işlemden kaldırılması ve 1.000.000 TL tutarında yatırmış olduğu teminat mektubunun iade edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunduğunu tarafımıza bildirmiştir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler