1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eksim, Genç Enerji MT programını başlattı

Eksim, Genç Enerji MT programını başlattı

Eksim Holding enerji sektörüne kalifiye yöneticiler yetiştirmek ve genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak üzere Genç Enerji Programı’nı başlattı. 

Eksim, Genç Enerji MT programını başlattı

Enerji Günlüğü - Eksim Holding enerji sektörüne kalifiye yöneticiler yetiştirmek ve genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak üzere Genç Enerji Programı’nı başlattı. 

Eksim Holding Genç Enerji Programı başlattı. Programla yeni mezunlara tam zamanlı, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine ise yarı zamanlı çalışma fırsatı sunulurken, gençlerin mesleki bilgi ve kişisel becerilerini artırması hedefleniyor. Programın diğer önemli bir amacı ise genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak. 

PROGRAM ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DEVAM EDECEK

Eksim Holding’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve önümüzdeki yıllarda sistematik olarak devam edecek olan Eksim Genç Enerji Programı’na başvurular kariyer siteleri üzerinden online olarak alındı. Başvuruların alınmasından sonra genel yetenek ve İngilizce sınavlarında başarılı olan adaylar, kişilik envanteri ve video mülakat aşamalarını da tamamladıktan sonra İnsan Kaynakları ve departman mülakatlarına girmeye hak kazandılar. 

Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan 20 MT (yönetici adayı) Eksim Holding’in İstanbul’daki merkezinde çalışmaya başlarken, 55 MT ise farklı illerdeki grup şirketlerinde istihdam edilmeye başlandı. Genç yönetici adayları, gerek departmanlarıyla ilgili eğitimler gerekse kişisel gelişimlerine yönelik etkinlikler ile kapsamlı bir oryantasyon programına tabi tutulacak.  

YETKİN İNSAN KAYNAĞI SIKINTISINA KATKI

Eksim Genç Enerji Programı ile ilgili bilgi veren Eksim Holding İnsan Kaynakları Direktörü Hasan Kaya MT programlarının en büyük katkısının yetkin insan kaynağı sıkıntısı çekilen alanlarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu programlar, uzmanlaşmayı erken başlatarak bir tür yetiştirme programı haline dönüyor. Gençler, daha mezun olmadan hem teknik anlamda bilgi ve beceri sahibi oluyorlar, hem de enerji sektöründe, erken yaşlarda uzmanlaşma imkanı yakalayabiliyorlar.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler