1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. El Salvador metal madencilik faaliyetlerini yasakladı

El Salvador metal madencilik faaliyetlerini yasakladı

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi El Salvador, çevre ve doğal kaynaklarını korumak için tüm metal madencilik faaliyetlerini yasakladı. Orta Amerika'nın...

El Salvador metal madencilik faaliyetlerini yasakladı

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkesi El Salvador, çevre ve doğal kaynaklarını korumak için tüm metal madencilik faaliyetlerini yasakladı. 

Orta Amerika'nın yoksul ülkelerinden El Salvador, kalbura dönen ülkede çevre ve doğal kaynaklarını ve çok az kalan temiz içme sularını korumak amacıyla  tüm metal madencilik faaliyetlerini yasakladı. El Salvador Kongresi, yaptığı oylamada, tüm metal madencilik projelerinin yasaklanmasını onayladı. 

Yeni kanun, açık veya kapalı madenlerin tüm keşif, çıkartma ve işlemesini engelliyor. Kanun ayrıca siyanür, cıva gibi toksik kimyasalların kullanılmasını yasaklıyor. Ülkede halen tuz, taş ve kum madenciliği yapılıyor.

Metal madenciliğinin San Sebastian'da su kaynaklarını kirletmesinin ardından baş gösteren temiz su krizi üzerine dönemin Devlet Başkanı Antonio Saca, yeni madenlerin açılması için yapılan başvuruları reddetmeye başlamıştı. El Salvador halkının sadece yüzde 10'u temiz kalan sularını savunmak için giriştikleri büyük mücadele karşısında maden şirketi, OceanaGold, milyonlarca insanı dava etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler