1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Elazığ Palu’ya 4 MW’lık Damla HES kurulacak

Elazığ Palu’ya 4 MW’lık Damla HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Atek Yenilenebilir Enerji, Elazığ’da Teke Deresi üzerinde 3.84 MW’lık Damla HES kurup işletecek.Elazığ İli, Palu İlçesi sınırları...

Elazığ Palu’ya 4 MW’lık Damla HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Atek Yenilenebilir Enerji, Elazığ’da Teke Deresi üzerinde 3.84 MW’lık Damla HES kurup işletecek.

Elazığ İli, Palu İlçesi sınırları içerisinde, Teke Deresi üzerinde Atek Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Damla Regülatörü ve HES Projesi (4,00 MWm/3,84 MWe)‟nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Damla Regülatörü ve HES Projesi ile Teke Deresi üzerinde 1080,00 m talveg kotunda yapılacak Damla Regülatörü marifetiyle alınacak suların 905,00 m kuyruksuyu kotunda tesis edilecek Damla HES‟e düşürülmesiyle yılda toplam 10,633 GWh enerji üretilecek. Üretilen elektrik ise 3/0 AWG Pigeon hatla yaklaşık 10.0 km mesafedeki Palu Dağıtım Merkezi„ne bağlanacak.

5.847.851 TL bedelli proje kapsamında bir adet regülatör, çökeltim havuzu, iletim tüneli, yükleme havuzu, cebri boru ve santral binası inşa edilecek. Projenin inşaat aşamasında 75, işletme aşamasında ise 10 personel çalışacak. Projenin ekonomik ömrü 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra 50 yıl olarak öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler