1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elazığ ve Malatya’da deprem mağdurlarının faturaları 3 ay ertelendi

Elazığ ve Malatya’da deprem mağdurlarının faturaları 3 ay ertelendi

Elazığ ve Malatya’da depremden etkilenenlerin elektrik ve doğalgaz faturalarının ödemeleri 3 ay ertelendi.

Elazığ ve Malatya’da deprem mağdurlarının faturaları 3 ay ertelendi

Enerji Günlüğü - Elazığ ve Malatya’da depremden etkilenenlerin elektrik ve doğalgaz faturalarının ödemeleri 3 ay ertelendi.

Elazığ ve Malatya İllerinde Yaşanan deprem Nedeniyle Zarar Gören Tüketicilerin Elektrik ve Doğalgaz Tüketimlerine İlişkin Tahsilatların Ertelenmesi Hakkında Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karar depremden etkilenenlerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ilişkin elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatlarının 3 ay ertelendiğini bildiriyor. Erteleme hakkından yararlanmak isteyenlerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 01 Ekim 2020 günü mesai bitimine kadar ilgili şirkete başvuru yapması gerekiyor. 

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin halk üzerindeki etkilerini azaltmayı amaçlayan karardan, depremde evi ya da işyeri yıkılan, orta hasarlı veya ağır hasarlı hale gelen ve yalnızca görevli tedarik şirketi ile ilgili bölgelerin doğalgaz dağıtım faaliyetini yürüten dağıtım şirketinden elektrik ve/veya doğalgaz temin eden mesken ve ticarethane abone grubundaki tüketiciler yararlanabilecekler. 

Mesken veya ticarethane abone grubunda olsalar bile, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler veya sivil toplum kuruluşları karardan yararlanamayacaklar. 

Erteleme uygulamasının finansman maliyetini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı karşılayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler