1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ELDER, elektrik çalışanlarının iş güvenliğini arttıracak

ELDER, elektrik çalışanlarının iş güvenliğini arttıracak

ELDER, iş güvenliği, verimliliği ve kalitesini arttırmak amacıyla elektrik dağıtım sektöründe çalışanların belgelendirilmesi için proje başlatıyor.

ELDER, elektrik çalışanlarının iş güvenliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - ELDER, iş güvenliği, verimliliği ve kalitesini arttırmak amacıyla elektrik dağıtım sektöründe çalışanların belgelendirilmesi için bir proje başlatıyor.

ELDER, büyük çoğunluğu çok tehlikeli meslek grubunda bulunan elektrik dağıtım sektöründe, gerçekleştirilen işlerin belirli standartlarda ve nitelikleri kalite güvence sistemi kapsamında belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesi ve böylece hem çalışanların can güvenliği hem de işin verimliliği ve kalitesi açısından üzerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla, 'Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi’ni hayata geçiriyor.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’yla imzalanan protokole uygun olarak hazırlanan 10 meslek standardı Resmi Gazete’ de yayınlandı, standartları kabul edilen 4 mesleğin ulusal yeterlilikleri de MYK tarafından uygun görülerek yayınlandı. Gelinen noktada, diğer 6 mesleğin yeterliliklerinin hazırlanması ve 10 meslek kapsamında personel belgelendirme merkezinin kurulması gündemde bulunuyor.

Bu amaçla Elder, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesiyle, VOC-TEST MERKEZLERİ II. HİBE PROGRAMI kapsamında, Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi' geçtiğimiz günlerde imzalandı.

PROJE TANITILACAK

Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi’nin Açılış ve Tanıtım Toplantısı 02 Haziran 2016 Perşembe Günü Ankara, Latanya Otel’ de düzenlenecek. Toplantıda projenin tanıtımı, sektöre faydaları, önümüzdeki süreçte sektörü bekleyen unsurlar gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler