1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elektriğini çatısında üreten okul: İNO

Elektriğini çatısında üreten okul: İNO

İnoSolar tarafından kurulan İleri Nesil Okulları, elektrik ihtiyacının tamamına yakınını çatısına kurulan 100 kW’lık güneş enerjisi santralinden (GES) karşılayacak.

Elektriğini çatısında üreten okul: İNO

Enerji Günlüğü - İnoSolar tarafından kurulan İleri Nesil Okulları, elektrik ihtiyacının tamamına yakınını çatısına kurulan 100 kW’lık güneş enerjisi santralinden (GES) karşılayacak.

Türk güneş enerjisi şirketi İnosolar tarafından İstanbul Çekmeköy’de açılan İleri Nesil Okulları’nın çatısına 100 kW gücünde güneş enerjisi santrali kuruldu. 328 adet güneş panelinden oluşan proje, 12 Mayıs 2019 günü yürürlüğe giren yeni Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında başvuru yapan ilk GES yatırımlarından biri unvanını aldı.

Santral ile okulun eğitim-öğretim dönemindeki elektrik ihtiyacının tamamına yakını çatısındaki GES’ten karşılanabilecek. Tüketimin düşük olacağı tatil dönemlerinde de ihtiyaç fazlası elektriğin şebekeye satılması ile projenin geri ödeme süresi kısalacak.

İnosolar Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Ersoy, “Bir okul inşa etme hayalimizi gerçeğe dönüştürmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Bir güneş enerjisi şirketi olarak kendi enerjisini üreten çevreci bir okul olmayı da en az akademik kalite kadar önemsiyoruz. Enerjimizi üretmekle kalmıyor, öğrencilerimize yenilenebilir enerji sistemleri, enerji verimliliği, çevrenin korunması, atık yönetimi, ekosistemin korunmasıyla alakalı eğitimler de veriyoruz. Hem doğaya katkımız olsun hem de ileri nesilleri bu bilinçle yetiştirelim istedik” dedi.

İsmet Ersoy, İNO Kampüsü’nün Çekmeköy Ormanları’nın hemen yanındaki toplam 10 bin metrekarelik açık alan üzerine yer aldığnı söyledi. Öğrencilerin anaokulundan itibaren 4 bin metrekarelik yeşil alanda doğayla uyumlu yaşamayı deneyimleme şansına sahip olduğunu belirten Ersoy, “Öğrencilerimiz erken yaştan itibaren çevreye duyarlı olmayı öğrenecekler” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler