1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtıcıları Borsa'ya açılırsa daha çok kazanacak

Elektrik dağıtıcıları Borsa'ya açılırsa daha çok kazanacak

EPDK, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin halka arz ve Borsa İstanbul'da işlem görmeleri halinde daha çok kazanmalarını sağlayan düzenleme yaptı.

Elektrik dağıtıcıları Borsa'ya açılırsa daha çok kazanacak

Enerji Günlüğü - EPDK, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin halka arz ve Borsa İstanbul'da işlem görmeleri halinde daha çok kazanmalarını sağlayan düzenleme yaptı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 3 Aralık 2020 tarihli kurul kararını duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, elektrik dağıtım ve/veya görevli tedarik şirketlerinin 2021 -2025 yıllarını kapsayan dönemde halka arz ve Borsa İstanbul'da işlem görmesi durumunda Genel Kalite İndikatörlerini belirlendi. 

Buna göre, elektrik dağıtım ve/veya görevli tedarik şirketlerinin 2021 -2025 yıllarını kapsayan dördüncü uygulama döneminin herhangi bir tarife yılı sonu itibariyle paylarının doğrudan halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem görmesi durumunda Genel Kalite İndikatörü (GKf ) % 1 olarak uygulanacak. 

Şirketlerin doğrudan pay sahibi/sahipleri olan anonim ortaklığın paylarının halka arz edilmesi ve Borsa İstanbul AŞ’de işlem görmesi durumuda ise ilgili tarife yılı Genel Kalite İndikatörü (GKf ) % 0,3 olarak uygulanacak. 

Elektrik dağıtım şirketlerinin şirket bünyesinde iş yapmalarını teşvik etmek için belirlenen formüle göre hesaplanan değerin de belirtilen bu GKİt’ye ilave olarak ilgili tarife yılı Genel Kalite İndikatörü (GKİt) olarak dikkate alınacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun EDAŞ'ların kalite indikatörlerine dair aldığı karar, halka açılan ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin, diğerlerine göre daha fazla gelir elde edebilecekleri anlamına geliyor.   

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler