1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik hatları Mart`tan itibaren helikopter ile denetlenecek

Elektrik hatları Mart`tan itibaren helikopter ile denetlenecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) iletim hatlarının helikopterle denetimine ilişkin teçhizatların kabulü yapıldı....

Elektrik hatları Mart`tan itibaren helikopter ile denetlenecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) iletim hatlarının helikopterle denetimine ilişkin teçhizatların kabulü yapıldı. Denetimler Mart 2014'te başlıyor.

TEİAŞ'ın 50.000 km 380 kV ve 154 kV enerji iletim hatlarının, helikopterlere monte edilen elektro-optik ekipmanlarla havadan kontrol edilerek, iletim hatlarındaki arızalı veya arıza olabilecek yerlerin tespit edilip kayıt altına alınması, arıza durumunda TEİAŞ’ın talep etmesi halinde arıza yeri tespiti, arıza mahalline personel ve/veya malzeme nakli için 3 yıl süre ile hizmet alımı işini gerçekleştirecek AIR METHODS CORPORATION/ABD Firmasının alt yüklenicisi Kaan Air A.Ş.’nin heliportunda helikopterlerin ve görev teçhizatının kabulü yapıldı.

İşin Teknik Şartnamesini de hazırlayan ve 11. İTİGM İşletme Müdürü Ömer BAYDİLLİ, 14. İTİGM Grup Müdür Yardımcısı Yüksel YAVUZ, 15. İTİGM Grup Müdür Yardımcısı İlhami CİVELEK, 8. İTİGM Grup Baş Mühendisi Adem YURTSEVER, İDB İletim Hatları Müdürü Hikmet ÖZDEMİR, İDB İletim Hatları Müdür Yardımcısı Ersen ÇAPANGİL, İDB Teknik Şef (G) Orhan DEMİRHAN’dan oluşan Kabul Komisyonu helikopterleri, elektro-optik ekipmanları (termal, korona ve video kameralar ile fotoğraf makinesi) ve kayıt sistemini tetkik ederek kabul işlemini tamamladı.

Komisyon üyeleri çevredeki iletim hatları üzerinde uçarak elektro-optik teçhizatın çalışmasını da kontrol etti. Aynı tarihte İşletme Dairesi Başkanı M.Yılmaz HÖKELEK tarafından heliport tesisleri, helikopterler ve görev teçhizatı tetkik edildi. 

DENETLEMELER EN GEÇ MART 2014’DE BAŞLAYACAK

Sözleşme gereği yüklenici ve TEİAŞ’ca verilecek karşılıklı eğitimleri takiben yüklenici en geç Mart-2014’de öncelikle 1. ve 20. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin sorumluluğunda bulunan iletim hatlarında helikopterle denetleme işlerine fiilen başlamayı planlıyor. 

İşletme Dairesi Başkanlığı henüz eğitim safhasında olan canlı bakım projesinde de ileride gerekli yerlerde helikopter kullanılarak canlı bakım yapılmasını hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler