1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ihale ile alınacak

Elektrik ihale ile alınacak

Enerji Günlüğü - Konya İl Özel İdaresi daha ucuz elektrik tüketimi için elektrik ihalesine çıktı. Konya İl Özel İdaresi tesislerinde ve işletmelerinde...

Elektrik ihale ile alınacak

Enerji Günlüğü - Konya İl Özel İdaresi daha ucuz elektrik tüketimi için elektrik ihalesine çıktı. Konya İl Özel İdaresi tesislerinde ve işletmelerinde kullanacağı elektriği açık ihale usulü ile satın alacağını açıkladı. İlk defa elektrik alım ihalesi yapılıyor olması dikkatlerden kaçmazken, amaç daha ucuza elektrik kullanımını sağlamak.
Konya İl Özel İdaresi 700 bin kilovat elektrik enerjisi alımı için ihale ilanı verdi. 700 bin kilovat elektrik enerjisi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Yerel bir gazetede 24 Ekim Çarşamba günü çıkan ilana göre ihale, 16 Kasım tarihinde Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanlığı Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü Bürosu'nda yapılacak.
Kamu kurumları pek çok alanda ihale ilanına çıksa da elektrik enerjisi alımı için ihale ilk defa yapılıyor. İhale sözleşmesi gereği, sözleşmenin imzalanmasından sonran, sözleşme kapsamında bulunan aboneliklere enerji nakli, her bir abonelik için mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken işlemlerin tamamlanmasına müteakip 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle başlayacak. 31 Ocak 2013 tarihi itibariyle bitecek. İhale konusu alım tek seferde değil, kısmi olarak gerçekleştirilecek.
Konya'da ilk defa yapılan elektrik enerjisi ihalesi dikkat çekerken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, ihaleye Konya'dan MEDAŞ dışında bir firmanın da katılacağını, ayrıca İstanbul'dan da çok sayıda firmanın ihaleyle ilgilendiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler