1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kayıp-kaçak bedelinde emsal karar

Elektrik kayıp-kaçak bedelinde emsal karar

Enerji Günlüğü - Konya'da elektrik faturasındaki kayıp-kaçak bedelini mahkemeye taşıyan bir kişi bir yıllık bedeli geri aldı.Konya’da Serbest Muhasebeci...

Elektrik kayıp-kaçak bedelinde emsal karar

Enerji Günlüğü - Konya'da elektrik faturasındaki kayıp-kaçak bedelini mahkemeye taşıyan bir kişi bir yıllık bedeli geri aldı.

Konya’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak görev yapan Mustafa Akat, abonesi olduğu Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (MEDAŞ) abonelerinden kaçak kayıp bedeli olarak aldığı verginin haksız olduğu gerekçesiyle Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Heyet yapılan başvurusu sonucunda abonenin haklı olduğuna ve verilen savunmadaki süreye uygun olarak alınan 1 yıllık kaçak kayıp bedeli vergisinin tekrar kendisine iade edilmesine karar verdi.

Avukat tutmayarak savunmasını kendisi hazırlayan Akat, bir yıllık geri ödeme istemelerinin nedenini davanın seyrini görmek istmesi olarak belirterek, geriye dönük 9 yıllık kayıp kaçak bedellerini de elektrik dağıtım firmasından talep edeceklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler