1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Elektrik kesintileri benzin kuyruğu getirdi

Elektrik kesintileri benzin kuyruğu getirdi

Enerji Günlüğü - İstanbul’da yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar, jeneratörler için benzin istasyonlarına akın etti. Vatandaşların...

Elektrik kesintileri benzin kuyruğu getirdi

Enerji Günlüğü - İstanbul’da yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar, jeneratörler için benzin istasyonlarına akın etti. Vatandaşların ellerinde bidonlarla uzun kuyruklar oluşturması ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Kötü hava koşulları sebebiyle yaşanan elektrik kesintileri İstanbul’da hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle sanayi bölgelerinde devam eden kesintiler nedeniyle jeneratörler daha yoğun kullanılmaya başladı. Artan jeneratör kullanımıyla jeneratörlerde kullanılan benzine olan ihtiyacın artması, vatandaşların benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oldu.   

BEDAŞ tarafından yapılan yeni açıklamaya göre 31 Aralık'ta da elektrik kesintileri devam edecek. Küçükçekmece, Sarıyer, Esenyurt gibi pek çok ilçede kesintiler olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'yi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtınanın iletim hatlarında geçici arızaya sebep olduğunu belirtmişti. BEDAŞ da hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeteri kadar elektrik alınamadığını açıklamıştı.

İstanbul'daki çalışma hayatını da olumsuz etkileyen elektrik sıkıntısı, İkitelli'deki sanayi bölgesinde ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Çalışanlar, iş yerlerindeki jeneratörler için benzin kuyruğunda görüntülendi. 

Önceki ve Sonraki Haberler