1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintilerine sağlık ayarı

Elektrik kesintilerine sağlık ayarı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri başvuru üzerine kayıt altına aldıkları elektriğe bağımlı hasta tüketicilerinin borçlarından dolayı...

Elektrik kesintilerine sağlık ayarı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri başvuru üzerine kayıt altına aldıkları elektriğe bağımlı hasta tüketicilerinin borçlarından dolayı elektriklerini kesmeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. 

Buna göre, “Tüketicilerin Korunması ve Desteklenmesi” olarak değiştirilen Yönetmeliğin sekizinci bölümü başlığı altında Tüketicileri koruyan şu düzenlemeler yapıldı.

Elektrik dağıtım şirketleri elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı olan ve destekleyici belgelere sahip tüketicilerin yazılı başvurusu halinde bu tüketicilerin yaşadığı kullanım yerlerine ait abonelikleri kayıt altına alacak.

Geçerli sağlık raporunu dağıtım şirketine ibraz eden söz konusu aboneliklerin elektrik tüketimi nedeniyle oluşabilecek borçlarından dolayı elektrikleri kesilmeyecek ve borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme talep edilmesi halinde taksitlendirme görevli tedarik şirketlerince yapılacak. Taksitlendirme süresi azami dört ay olacak.

İlgili dağıtım şirketi tüketicinin elektriğinin kesilmemesi için tüketicinin tedarikçisi olan şirkete, raporun kendisine ibraz tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde bilgi vermekle yükümlü olacak.

Dağıtım şirketi tüketiciye sağlık raporunun süresinin sona ereceğine ilişkin bilgilendirmeyi sağlık raporunun süresi sona ermeden yapacak. Tüketici ibraz ettiği sağlık raporunun süresinin sona erme tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde, geçerli raporunu dağıtım şirketine bildirmekle yükümlü olacak. Söz konusu sürenin dolmasına rağmen raporunu ibraz etmeyen tüketiciler ilgili dağıtım şirketince tüketicinin tedarikçisine tüketiciye tanınan (30) otuz günlük süreyi takip eden 3 (üç) iş günü içerisinde bildirilecek ve tüketicinin elektriği mevzuatın düzenlediği hallerde kesilebilecek.

Planlı elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda bu abonelikler elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin belirlediği iletişim aracıyla öncelikle bilgilendirilecekler.

Plansız elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda bu abonelikler kesinti ile ilgili durum hakkında elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin belirlediği iletişim aracıyla bilgilendirilecekler.

ÇAĞRI MERKEZLERİNİN KONTROLÜ KURUL'DA OLACAK

Dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri tarafından, tüketici hizmetleri merkezlerinin bünyesinde, tüketicilere yönelik yirmidört saat kesintisiz hizmet verecek şekilde kurulan çağrı merkezlerinin hizmet kalitesi standartlarına ilişkin usul ve esaslar Kurul kararı ile belirlenecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler