1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik lisansı almada yükümlülükler hafifletildi

Elektrik lisansı almada yükümlülükler hafifletildi

Enerji Günlüğü - Elektrik lisansı alacak tüzel kişilerin tamamlaması gereken yükümlülükler hafifletildi.Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin mevcut...

Elektrik lisansı almada yükümlülükler hafifletildi

Enerji Günlüğü - Elektrik lisansı alacak tüzel kişilerin tamamlaması gereken yükümlülükler hafifletildi.

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin mevcut lisans sahiplerine altı aylık süre verilmesini düzenleyen geçici 15 inci maddesi değiştirilmesine ilişkin EPDK kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre,tüzel kişilerin tamamlaması gereken yükümlülükler yeniden düzenlendi. Üretim tesisinin inşaatına başlanabilmesi için gerekli olan ön proje onayının alınması, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları için TEİAŞ veya ilgili dağıtım şirketine başvurunun yapılması ve Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği uyarınca gerekli görüşün alınması yükümlülükleri kaldırıldı.

Ayrıca yeni eklenen üçüncü fıkra ile, mevcut lisans sahiplerine verilen altı aylık sürede inşaat ruhsatını alan veya inşaat ruhsatı yerine geçen belge temin eden ya da inşaat ruhsatına gerek olmadığına dair belge alan lisans sahibi tüzel kişilerden ilk fıkrada düzenlenen yükümlülüklerdenimar plannı onayı, rüzgâr başvurularında Teknik Etkileşim İzin başvuru belgesi ve kamulaştırma kararı belgeleri istenmeyecek. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce hakkında bu madde uyarınca işlem tesis edilmiş lisans sahibi tüzel kişilerin durumları re’sen yeniden değerlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler