1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Elektrik mühendisi de LPG sorumlu müdürü olabilecek

Elektrik mühendisi de LPG sorumlu müdürü olabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik, elektronik ve elektrik ve elektronik mühendisleri de LPG dolum tesislerinde sorumlu müdürlük yapabilecek. Sıvılaştırılmış...

Elektrik mühendisi de LPG sorumlu müdürü olabilecek

Enerji Günlüğü - Elektrik, elektronik ve elektrik ve elektronik mühendisleri de LPG dolum tesislerinde sorumlu müdürlük yapabilecek. 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Yönetmeliğin, LPG dolum tesisleri ile LPG Otogaz istasyonlarında sorumlu müdürlük yapabilecek kişilerin vasıflarını belirleyen 14’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri değiştirildi. 

Değişikliğe göre LPG dolum tesislerinde çevre, endüstri, enerji sistemleri, kimya, makine, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendislik bölümlerinden mezun olanların yanı sıra, bundan böyle 

‘elektrik’, ‘elektronik’ ve ‘elektrik ve elektronik’ mühendisliği bölümü mezunları da sorumlu müdürlük yapabilecek. Bunların dışındaki lisans programlarından mezun olmakla birlikte, bu bölümlerde yüksek lisans yapmış kişiler de aynı şekilde LPG dolum tesislerinde sorumlu müdür olabilecekler. Bu durum, denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için de geçerli.

LPG OTOGAZ İSTASYON MÜDÜRLERİ 

Otogaz istasyonlarında sorumlu müdürlük yapabilmek için gereken şartlar da değiştirildi. Buna göre meslek yüksekokullarının kimya teknolojisi, elektronik teknolojisi, makine, mekatronik, elektrik, enerji tesisleri işletmeciliği, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, rafineri ve petro-kimya teknolojisi programlarından veya teknoloji veya mühendislik fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya 6269 sayılı Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği Hakkında Kanun kapsamında kimyager unvanını almış olmak gerekiyor. Ayrıca diğer bölümlerden mezun olmakla beraber bazı mühendislik dallarında yüksek lisans yapmış olmak da otogaz istasyonu sorumlu müdürlüğü yapabilmek için yeterli. Bu konuda daha önce tüm mühendislik dalları ile kimya dalında yüksek yapmak yeterli kabul ediliyordu. Yönetmeliğin son halinde yüksek lisans şartı kimya bölümleri için geçerli olmaya devam ederken, ilgili mühendislik dalları çevre, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, kimya, makine, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendisliği ile sınırlandırıldı. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler