1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Elektrik mühendisleri de LPG müdürü olabilecek

Elektrik mühendisleri de LPG müdürü olabilecek

Enerji Günlüğü – LPG piyasası eğitimlerinde sorumlu müdürlerin verdikleri eğitim bundan böyle her zaman yapılamayacak ve belirli bir uygulama takvimine...

Elektrik mühendisleri de LPG müdürü olabilecek

Enerji Günlüğü – LPG piyasası eğitimlerinde sorumlu müdürlerin verdikleri eğitim bundan böyle her zaman yapılamayacak ve belirli bir uygulama takvimine bağlı olacak. Ayrıca bundan böyle elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik fakültelerinden mezun olanlar da sorumlu müdür olabilecek.

16/12/2012 tarihli ve 28499 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları(LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliğinin 12 nci maddesi ve 14. maddesi a bendi değiştirildi. Değişiklik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, “Dolum tesisinde görevli sorumlu müdürler tarafından verilecek eğitim belirli bir uygulama takvimine tabi olmayıp, dolum tesisinde görevli sorumlu müdürler tarafından LPG Piyasası eğitimlerinin belirli bir uygulama takvimine tabi olmayıp, dolum tesisinde görevli sorumlu müdürler tarafından LPG yetkili yetkili işletme personeli eğitim programına uymak ve TMMOB’a bağlı meslek odasının bilgisi ve gözetiminde olmak kaydıyla, her zaman yapılabilir. Dolum tesisinde görevli sorumlu müdür tarafından verilen eğitim sonucu LPG Yetkili İşletme Personel Belgesi TMMOBB’a bağlı meslek odası tarafından düzenlenir” şeklinde olan ikinci fıkra yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca, bundan böyle elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik fakültelerinden mezun olanlar da sorumlu müdür olabilecek.

Bu konuyu düzenleyen bend daha önce “Dolum tesisleri için; çevre, endüstri, enerji sistemleri, kimya, makine, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendislik fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya 15/2/1954 tarihli ve 6269 sayılı Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği Hakkında Kanun kapsamında kimyager unvanını almış olmak veya diğer bölümlerden mezun olmakla beraber çevre, elektrik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, kimya, makine, petrol ve doğalgaz mühendisliği veya kimya dalında en az yüksek lisans yapmış olmak” şeklinde iken, yeni düzenlenmiş hali şu şekilde:

“Dolum tesisleri için; çevre, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri, enerji sistemleri, kimya, makine, inşaat, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendislik fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya 15/2/1954tarihli ve 6269 sayılı Kimyagerlik ve Kimya Mühendisliği Hakkında Kanun kapsamında kimyager unvanını almış olmak veya diğer bölümlerden mezun olmakla beraber çevre, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, kimya, makine, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendisliği veya kimya dalında en az yüksek lisans yapmış olmak”.

Önceki ve Sonraki Haberler