1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Piyasasında 9 lisans verildi

Elektrik Piyasasında 9 lisans verildi

Enerji Günlüğü - EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde 9 şirkete yeni lisans verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik...

Elektrik Piyasasında 9 lisans verildi

Enerji Günlüğü - EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde 9 şirkete yeni lisans verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde 9 şirkete lisans verirken, 1 şirketin lisansını sonlandırdı ve 1 şirketin lisansı da EPDK tarafından yeniden yürürlük kazandırıldı. 

Karara göre lisans verilen şirketler ve projeleri; 

Selenka Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Tedarik AŞ'ye 20 yıl süre ile tedarik lisansı verildi. Karteks Geri Dönüşüm Enerji Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketine ait Kar Elektrik Üretim Santraline ise 49 yıl süreli üretim lisansı verildi. Pagder-Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişiliğine 49 yıl süre ile OSB dağıtım lisansı verildi. Güvenres Enerji Elektrik Üretim AŞ'ye ait Çakıl RES'e 49 yıl süreli üretim lisansı verildi. EÜAŞ'a ait Sütçüler HES'e 49 yıl süreli üretim lisansı verildi. Omicron Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Ticaret AŞ'ye ait Omicron Erciş GES'e 49 yıl üretim lisansı verildi. Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve TicaretLtd. Şti.'ye ait Denizli Kojenerasyon'a 33 yıl 11 ay 6 gün süre ile üretim lisansı verildi. Atlas İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait Atlas İnşaat Burdur Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisi'ne 27 yıl 8 ay 21 gün süre ile üretim lisansı verildi. Zilan Elektrik Üretim AŞ'ye ait Zilan Regülatörü ve HES'e 43 yıl 2 ay 8 gün üretim lisansı verildi.  

Bununla birlikte, ERN Enerji Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Tellikaya HES'in üretim lisansı sona erdirilirken, İftelan Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne ait İftelan Regülatörü ve HES projesi için verilen üretim lisansının iptaline ilişkin karar Kurul tarafından geri alındı ve üretim lisansı yeniden yürürlük kazandı.  

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler