1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tesislerinde CE belgeli malzeme şart

Elektrik tesislerinde CE belgeli malzeme şart

Enerji Günlüğü - Elektrik tesislerinde hiçbir şekilde standart dışı malzeme ve ekipman kullanılamayacak, ürünlerde CE belgesi şartı aranacak.Enerji...

Elektrik tesislerinde CE belgeli malzeme şart

Enerji Günlüğü - Elektrik tesislerinde hiçbir şekilde standart dışı malzeme ve ekipman kullanılamayacak, ürünlerde CE belgesi şartı aranacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmelik, elektrik tesislerinin modern teknolojiye uygun tesis edilebilmesini hedefliyor.

Yönetmeliğe göre, elektrik tesislerinin tasarımı ve projelendirilmesiyle ilgili olarak bölgesel standartlarla uluslararası standartlar, uluslararası kabul gören uygulama kodları ve teknik dokümanlar, elektrik piyasasıyla ilgili mevzuat ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen şartnameler ile usuller esas alınacak.

Standartlarda değişiklik olması halinde değişiklik getiren standart, uygulanan standardın iptal edilmesi veya yürürlükten kaldırılması halinde ise yeni standart geçerli olacak.

Yapılan düzenlemeye göre, bundan böyle elektrik tesislerinde hiçbir şekilde standart dışı malzeme ve ekipman kullanılamayacak.

Standardı bulunmayan konularda, ülke şartları ve Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK markası) ya da ürün belgesi veya dizayn sertifikasına sahip olma şartları aranacak.

Ayrıca, tesislerde kullanılan ve AB Direktifleri kapsamındaki malzeme ve teçhizatın CE işareti taşıması gerekli olacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler