1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve doğalgaz dağıtımında proje başına 500 bin lira ArGe desteği

Elektrik ve doğalgaz dağıtımında proje başına 500 bin lira ArGe desteği

Elektrik ve doğalgaz dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketler, 500.000 liraya kadar ArGe desteği alabilecekler. 

Elektrik ve doğalgaz dağıtımında proje başına 500 bin lira ArGe desteği

Enerji Günlüğü - Elektrik ve doğalgaz dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketler, 500.000 liraya kadar ArGe desteği alabilecekler. 

Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin Araştırma Geliştirme ve Yenilik Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Usul ve Esaslar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. 

Düzenleme, elektrik ve doğalgaz dağıtım sistemlerinin uluslararası kalite standartları düzeyine ulaştırılması, sistem işletimine yönelik teknoloji geliştirilmesi, bilgi üretilmesi, yenilik yapılması, yerlilik oranının, verimliliğin ve hizmet kalitesinin arttırılması, hizmet maliyetinin ve kayıpların düşürülmesine yönelik olarak elektrik ve doğalgaz dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin araştırma geliştirme ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesine ilişkin kurallar koyuyor. 

Bundan böyle EPDK tarafından kurulan Komisyon tarafından onaylanan projeler ArGe desteği alabilecekler. Desteğin kapsamı ise şöyle tarif edildi; Patent alınması halinde, proje başına 500.000 TL’yi geçmemek kaydıyla ve patent başına onaylı proje bütçesinin %5’ine tekabül eden tutar, ilgili dağıtım şirketinin ArGe bütçesine haricen ilave edilecek. 

İlave edilen tutar dağıtım şirketinin ArGe bütçesine ilişkin düzeltmelerde dikkate alınmayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler