1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve doğalgaza zam hazırlığı

Elektrik ve doğalgaza zam hazırlığı

Enerji Günlüğü - EPDK ve BOTAŞ bürokratları artan maliyetlerin çevrilemediğini belirterek en az yüzde 5 zam talebi çalışması yaptı.Millet Gazetesi’nin...

Elektrik ve doğalgaza zam hazırlığı

Enerji Günlüğü - EPDK ve BOTAŞ bürokratları artan maliyetlerin çevrilemediğini belirterek en az yüzde 5 zam talebi çalışması yaptı.

Millet Gazetesi’nin haberine göre, seçim süresince zam gelmeyen elektrik ve doğalgaza 1 Temmuz 2015’ten itibaren zam hazırlığı yapılıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ bürokratları artan maliyetlerin çevrilemediğini belirterek en az yüzde 5 zam talebi çalışması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın onaylaması durumunda gelecek aydan itibaren elektrik ve doğalgaz faturaları zamlı gelecek.

Habere göre, seçim öncesi dolardaki artışı vatandaşa zam olarak yansıtmayan hükümet, faturalardaki artışa koalisyon bilmecesini gerekçe gösterecek. Koalisyon hükümetlerinin kurulması öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onay vermesi durumunda faturalara yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zam uygulanacak.

Seçim sonrası benzin fiyatları da üç günde iki defa zamlanarak 23 kuruş artmıştı.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler