1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Elektrik ve gaz sözleşmelerinde damga vergisi

Elektrik ve gaz sözleşmelerinde damga vergisi

Enerji Günlüğü - Elektrik ve doğalgaz sektöründeki toptan ve perakende satış sözleşmelerinden 2018 yılında binde 9.48 damga vergisi alınacak. Maliye...

Elektrik ve gaz sözleşmelerinde damga vergisi

Enerji Günlüğü - Elektrik ve doğalgaz sektöründeki toptan ve perakende satış sözleşmelerinden 2018 yılında binde 9.48 damga vergisi alınacak. 

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 62) Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre 61 Seri No’lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit edilen maktu vergiler (maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) yüzde 14.47’lik yeniden değerleme oranı kadar arttırıldı. 

62 No’lu Tebliğ’de, çeşitli sözleşmelerden oransal olarak alınan damga vergileri de yer aldı. Damga vergisine tabi sözleşme türleri arasında, doğalgaz ve elektrik piyasasındaki perakende ve toptan satış sözleşmeleri de yer alıyor. Düzenlemeye göre, 1 Ocak 2018’den itibaren doğalgaz ve elektrik piyasasındaki perakende ve toptan satış sözleşmelerinden binde 9.48 oranında damga vergisi alınacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler