1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araç hızlı şarj istasyonu yatırımları desteklenecek

Elektrikli araç hızlı şarj istasyonu yatırımları desteklenecek

Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik yatırımlar, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamına alındı. 

Elektrikli araç hızlı şarj istasyonu yatırımları desteklenecek

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik yatırımlar, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamına alındı. 

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Türkiye’de yerleşik gerçek veya tüzel kişilerce gerçekleştirilecek olan teknoloji yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili uygulama ve işlemleri düzenleyen Yönetmelik, bundan böyle hızlı şarj istasyonu yatırımlarının da destek almasını sağlayacak. 

Yönetmelikte, düzenlemenin amacı ve kapsamıyla ilgili hükme eklenen ifadeyle; ekonomik etki düzeyi yüksek ve birden çok sektörde gelişimi hızlandırma potansiyeline sahip mobilite alanında elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik yatırımların da destekleneceği bildiriliyor. 

Değişiklikle beraber, elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik yatırım projeleri de “teknolojik ürün yatırım destek programı” kapsamına alındı. Buna göre sanayiye yönelik Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürüne yönelik yatırım projeleriyle birlikte elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonu projeleri de desteklenecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler