1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrikli araçlar için 500 milyon Euro’luk tahvil

Elektrikli araçlar için 500 milyon Euro’luk tahvil

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, filosundaki elektrikli araç sayısını arttırmak amacıyla 500 milyon Euro’luk...

Elektrikli araçlar için 500 milyon Euro’luk tahvil

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, filosundaki elektrikli araç sayısını arttırmak amacıyla 500 milyon Euro’luk tahvil ihraç etti. 

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 32 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, elektrikli araç filosun finanse etmek amacıyla tahvil ihracı gerçekleştirdi. 500 milyon Euro tutarındaki 5 yıllık sabit faizli tahvil ihracının, LeasePlan’ın ilk Yeşil Tahvil ihracı olduğu belirtildi. 

Danske Bank, HSBC, ING ve J.P. Morgan’ın aracılık ettiği tahvil ihracına, yaklaşık 260 yatırımcıdan, istenen tutarın yaklaşık yedi katı olan 3,5 milyar Euro talep geldi. 

LeasePlan, tahvil ihracından elde edilen geliri sadece Bataryalı Elektrikli Araçların (BEV) alımını finanse etmek ve elektrikli sürüşe geçişi hızlandırmak amacıla kullanacağını duyurdu. Şirket 2030 yılına kadar küresel filosunun tamamında sıfır emisyon seviyesine ulaşmayı hedefliyor. 

LeasePlan CEO’su Tex Gunning, sürdürülebilir finansman araçlarının, iklim değişikliğinin üstesinden gelmeye yardımcı girişimleri hızlandırmanın anahtarı olduğunu belirtti. Ulaşım sektörünü iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biri olarak nitelendiren Gunning “Yollarda 1,8 milyon aracı olan bir kiralama şirketi olarak, daha sürdürülebilir bir ulaşım sisteminin geliştirilmesini desteklemek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Amacımız, daha temiz, düşük emisyonlu araçları müşterilerimize uygun bir seçenek haline getirmek için gereken altyapıyı teşvik ederek şehirlerimizde ve yaşama alanlarımızda daha sağlıklı ortamlar yaratmaya yardımcı olmak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler