1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli otomobillere en fazla yatırımı Almanya yapacak

Elektrikli otomobillere en fazla yatırımı Almanya yapacak

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde elektrikli otomobil üretimi için en fazla yatırımı 52 milyar dolar ile Almanya gerçekleştirecek. Almanya'yı...

Elektrikli otomobillere en fazla yatırımı Almanya yapacak

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde elektrikli otomobil üretimi için en fazla yatırımı 52 milyar dolar ile Almanya gerçekleştirecek. Almanya'yı Çin ve ABD izleyecek.

Global otomobil üreticilerinin açıkladıkları elektrikli araç yatırım planlarına göre, en fazla elektrikli otomobil yatırımını Almanya gerçekleştirecek. Almanya’nın elektrikli araçlara 52 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Almanya'da en büyük yatırım ise Volkswagen'den gelecek. Volkswagen, 2030'a kadar 300 global modelin elektrikli versiyonları için 40 milyar dolar yatırım yapacak.

Almanya’nın ardından en büyük yatırımı 21 milyar dolar ile Çin gerçekleştirecek. ABD’de ise otomobil üreticileri elektrikli araçlara en az 19 milyar dolar yatıracaklar. ABD'de General Motor, 2023'e kadar 20 yeni batarya ve yakıt hücreli elektrikli aracı piyasaya sunmayı planlıyor. 

TOPLAM YATIRIM 90 MİLYAR DOLAR

Global otomobil üreticilerinin son dönemde yaptıkları açıklamalar bir araya getirildiğinde, hızla büyüyen elektrikli araç sektörü ve batarya talebine yapılacağı açıklanmış yatırım tutarı 90 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler