1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli tır Türkiye yollarında

Elektrikli tır Türkiye yollarında

Türkiye taşımacılık sektörü şirketlerinden Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını yaptı.

Elektrikli tır Türkiye yollarında

Enerji Günlüğü - Sarp Intermodal, 2 saat içinde tam şarj olan ve 300 kilometrenin üzerinde yol kateden %100 elektrikli tır yatırımı yaptı. Tırlar yakın zamanda güneş enerjisiyle şarj edilecek. 

Türkiye’de intermodal taşımacılık gerçekleştirmek amacıyla kurulan ilk şirket olan Sarp Intermodal, yeşil lojistik stratejileri doğrultusunda Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını yaptığını duyurdu. Hızlı (DC) şarj ile 2 saat içinde tam şarj olan çekici, kullanıma ve taşınan yükün ağırlığına göre 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

“VOLVO FH YATIRIMI KARARI ALDIK”

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, karbon emisyonlarını azaltma ve iklim değişikliğiyle mücadelenin artık herkes için acil ihtiyaç haline geldiğine dikkati çekerek, "Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Sürdürülebilir ve yeşil lojistik yaklaşımımızın bir parçası olarak elektrikli çekici yatırımı gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz. Yenilikçi teknolojileri ve stratejileri benimseyerek, daha çevreci ve sürdürülebilir bir lojistik sektörü oluşumuna öncülük etmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu yatırıma geçen yılın ikinci yarısında karar verdiklerini belirten Talay, “İsveç’te Volvo yetkilileri ile bir araya gelerek Volvo FH yatırımı kararı aldık. Biz bu ekosisteme inanıyoruz ve bu alanda yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı. 

ARAÇLAR GÜNEŞ ENERJİSİYLE ŞARJ EDİLECEK

Talay, Sarp Intermodal’in genel merkezindeki ve Şekerpınar’daki garajlarında çekiciler için şarj üniteleri konumlandırdıklarını anlattı. Güneş enerjisinden de faydalanacaklarını kaydeden Talay, genel merkez binalarının çatısını tamamen güneş panelleri ile kaplamaya başladıklarını, bu sayede yakın zamanda araçları güneş enerjisiyle şarj etmeye başlayacaklarını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler