1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte güvence bedelleri arttırıldı

Elektrikte güvence bedelleri arttırıldı

Enerji Günlüğü - 2018 yılında alınacak elektrik güvence bedelleri arttırılarak, sanayide kilovat başına 67,3 lira, evlerde 23,7 lira olarak belirlendi.Enerji...

Elektrikte güvence bedelleri arttırıldı

Enerji Günlüğü - 2018 yılında alınacak elektrik güvence bedelleri arttırılarak, sanayide kilovat başına 67,3 lira, evlerde 23,7 lira olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte güvence bedellerinin, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan, 2016 Eylül ayı itibarıyla 12 aylık TÜFE (Tüketici fiyat endeksi) değişim oranı dikkate alınarak artırılmasına karar verdi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan EPDK kararlarına göre, 2017 yılında güvence bedeli, sanayi ve ticarethanelerde kilovat başına 67,3 lira, mesken, şehit aileleri ve muharip gaziler için 23,7 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için de 31,9 lira olarak belirlendi.

KESME-BAĞLAMA, SAYAÇ KONTROL BEDELLERİ DE ARTTI

Ayrıca EPDK, kesme-bağlama bedellerinde de artışa gitti. Bu bedel, alçak gerilim (AG) için 26,8 lira, orta gerilim (OG) için 136,2 lira olarak tespit edildi.

Kurul, sayaç kontrol bedellerinin ise 2017 Kasım ayı TÜFE dikkate alınarak artırılmasına karar verdi. Bu kapsamda direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif ve/veya reaktif sayaçlar için kontrol bedeli 18,1 lira, akım trafolu ve/veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için ise 23 lira olarak belirlendi.

Kararlar,  1 Ocak 2018'de yürürlüğe girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler