1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte kurulu güç artış hızı yavaşladı

Elektrikte kurulu güç artış hızı yavaşladı

Enerji Günlüğü -Türkiye’de bu yılın ilk 10 aylık döneminde devreye giren lisanslı elektrik santrallerinin kurulu gücü geçen yılkine göre düştü.Enerji...

Elektrikte kurulu güç artış hızı yavaşladı

Enerji Günlüğü -Türkiye’de bu yılın ilk 10 aylık döneminde devreye giren lisanslı elektrik santrallerinin kurulu gücü geçen yılkine göre düştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, bu yılın Ocak-Ekim 2015 döneminde işletmeye alınan 175 ilave elektrik santraliyle birlikte toplam 3 bin 296 MW ek kapasite gerçekleştirildi. Geçen yıl Ocak-Ekim döneminde devreye alınan elektrik santrallerinin kurulu gücü yaklaşık 5 bin 184 megavat olarak hesaplanmıştı. Verilere göre, bu yılın ilk on ayında devreye alınan 175 ilave santralle birlikte toplam kurulu güç 72 bin 456 megavatı buldu. 

HES'LER BAŞI ÇEKİYOR

Bu yılın 10 aylık döneminde yapılan elektrik yatırımlarına en büyük katkı, bin 993 megavatla hidroelektrik santrallerden geldi. Söz konusu dönemde yatırımların 628,5 megavatı rüzgar enerjisi santrallerinden oluşurken, termik santrallerde 431,5 megavat devreye alındı. Ocak-Ekim 2015 döneminde çöp, biyokütle, atık ısı ve jeotermal santrallerinde ise devreye giren kurulu güç yaklaşık 243 megavat oldu.

...

Önceki ve Sonraki Haberler