1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte serbest tüketici limiti 1400 kWh’a düştü

Elektrikte serbest tüketici limiti 1400 kWh’a düştü

Elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarı 1400 kilovatsaate (kWh) düşürüldü.

Elektrikte serbest tüketici limiti 1400 kWh’a düştü

Enerji Günlüğü - Elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkı tanıyan serbest tüketici statüsüne sahip olmak için gereken yıllık asgari elektrik tüketim miktarı 1400 kilovatsaate (kWh) düşürüldü. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik piyasasında serbest tüketici limiti olarak kullanılan yıllık tüketim miktarını yeniden belirledi. Kurul’un aldığı karara göre, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren elektriğini istediği satıcıdan alabilme hakkına sahip olmak için son bir yılda en az 1400 kWh elektrik tüketmiş olmak gerekiyor. Bu miktar daha önce 1600 kWh olarak uygulanıyordu. 

Serbest tüketiciler ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlar bulmaları halinde, ilgili dağıtım bölgesindeki görevli elektrik tedarik şirketi (GTŞ), diğer tedarik şirketlerinden satın alabiliyor. 1400 kWh’ın altında tüketime sahip abonelerin elektriğini ise içinde bulundukları dağıtım bölgesinin görevli tedarik şirketi, EPDK tarafından belirlenmiş elektrik tarifeleri üzerinden satıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler