1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte üretim tüketimden hızlı

Elektrikte üretim tüketimden hızlı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılında Türkiye'nin elektrik üretim artışının, tüketim artışından daha yüksek olduğunu söyledi.Bakan...

Elektrikte üretim tüketimden hızlı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılında Türkiye'nin elektrik üretim artışının, tüketim artışından daha yüksek olduğunu söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Ankara'da düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında, 2014 yılına ilişkin kritik veriler açıkladı. Bunlardan biri de elektrik üretim ve tüketim artışı oldu.

Bakan Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin toplam elektrik üretimi bir önceki yıla göre yüzde 4.3 artarken, elektrik tüketimi ise bir önceki yıla göre yüzde 3.7 artış gösterdi. Taner Yıldız, "Elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihi rekorunu 14 Ağustos günü kırdık. Bir günde 831,8 milyon kilovatsaat tüketimimiz oldu" dedi.

Enerji Bakanı Yıldız'ın açıklamasına göre enerji tüketiminin ekonomi ve enerjideki büyümeye paralel olmamasının nedeni, enerji verimliliği ve tasarrufuyla ilgili yapılan çalışmaların sonuç vermesi.

VE TÜRKİYE ELEKTRİKTE 70 BİN MW'I YAKALADI

Önceki ve Sonraki Haberler