1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte Uzlaştırma Yönetmeliği değişti

Elektrikte Uzlaştırma Yönetmeliği değişti

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'ni değiştirdi.EPDK, Elektrik...

Elektrikte Uzlaştırma Yönetmeliği değişti

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'ni değiştirdi.

EPDK, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'ni değiştirdi. Değişiklikle, mevzuatın 1 Temmuz 2015 tarihine kadar TEİAŞ bünyesinde faaaliyet gösteren elektrik piyasasının Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin (EPİAŞ) kurulmasıyla Borsa İstanbul bünyesine geçişine uyumlu hale getirilmesini hedefliyor. Bu değişiklik ayrıca, Elektrik Piyasası Kanunu'yla getirilen bazı değişikliklere uyumu da içeriyor.

Yönetmeliğin 85'inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “perakende satış” ibaresi “tedarik” olarak değiştirilirken, 129'uncu maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “PMUM” ile “perakende satış” ibareleri yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik değişikliği 1 Temmuz 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Önceki ve Sonraki Haberler