1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte yapay zeka dönemi

Elektrikte yapay zeka dönemi

Enerji Günlüğü - ABD, elektrik şebekesinde olası sorunları önceden farkedebilme, gerçekleşen şebeke sarsıntısı olaylarını azaltma, sistemleri en...

Elektrikte yapay zeka dönemi

Enerji Günlüğü - ABD, elektrik şebekesinde olası sorunları önceden farkedebilme, gerçekleşen şebeke sarsıntısı olaylarını azaltma, sistemleri en hızlı ayağa kaldırma konusunda yapay zekanın ne derece yararlı olacağını araştıracak.

ABD Enerji Bakanlığı, yapay zekanın elektrik şebekelerinde güç dengesizliklerinin gidermesine, arızaları ve hasarları önlemeye ve fırtınalar, siber saldırılar, güneş patlaması ve diğer nedenlerle yaşanan kesintilerin daha hızlı giderilmesine yardımcı olup olamayacağını keşfetmek için bir proje başlattı. Grid Resilience and Intelligence Project (GRID) isimli projeye 3 yıl için 6 milyon dolar bütçe ayrıldı.

BREZİLYA’DA KAÇAK ELEKTRİK SORUNU İÇİN YAPAY ZEKA

Öte yandan bir grup araştırmacı Brezilya’daki kaçak elektrik problemine ilişkin, 3.6 milyon evin enerji kullanımı verisi ve 200 milyon profesyonel aylık sayaç okuma verileri kullanarak yapay zeka algoritması oluşturdu.Bu algoritma, yüzde 65’den fazla oranda kaçak elektriği doğru tespit edebiliyor.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler