1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ELTEK üye sayısı 20`ye çıkarıldı

ELTEK üye sayısı 20`ye çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik ve Elektronik Sanayi Teknik Komitesi'nin (ELTEK) üye sayısı 11'den 20'ye çıkarıldı. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının...

ELTEK üye sayısı 20`ye çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik ve Elektronik Sanayi Teknik Komitesi'nin (ELTEK) üye sayısı 11'den 20'ye çıkarıldı. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ELTEK'in görevlendirilmesi ve çalışma usul ve esaslarını kapsayan “Elektrik ve Elektronik Sanayi Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevlerine Dair Tebliğ”de yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlandı.  Buna göre ELTEK üyeleri şöyle olacak: "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını temsilen iki üye, Ekonomi Bakanlığını temsilen bir üye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını temsilen bir üye, Türk Standardları Enstitüsünü temsilen bir üye, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasını temsilen bir üye,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen sektör kurulundan bir üye, Elektromekanik Sanayiciler Derneğini temsilen bir üye, Türk Elektronik Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Küçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneğini temsilen bir üye, Elektronik Cihaz İmalatçıları Derneğini temsilen bir üye, İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneğini temsilen bir üye, Yazılım Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneğini temsilen bir üye, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneğini temsilen bir üye, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğini temsilen bir üye, Bilişim Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneğini temsilen bir üye, Makine İmalatçıları Birliğini temsilen bir üye."

2 YIL İÇİN BELİRLENECEK

Komite üyeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının isteği üzerine 2 yıl için ilgili kuruluşlar tarafından belirlenecek. Bir kuruluşu temsil eden üyenin ilgili kuruluşça değiştirilmesi halinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bilgi verilecek. Bu üye kalan süreyi tamamlayıncaya kadar görev yapacak. Komite toplantılarına üyelerin sürekli olarak katılması gerekecek. Komitenin Başkanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü olacak. Komitenin sekretarya hizmetleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Komite kararları tavsiye niteliğinde olacak, aldığı kararlar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından değerlendirilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler