1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Emirates güneş elektriği ile ikramlarda emisyonu yüzde 15 azalttı

Emirates güneş elektriği ile ikramlarda emisyonu yüzde 15 azalttı

Emirates Havayolu, kurduğu güneş enerjisi santrali ile Emirates Uçak İçi İkram tesislerinde elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını %15 azalttı.

Emirates güneş elektriği ile ikramlarda emisyonu yüzde 15 azalttı

Enerji Günlüğü - Emirates Havayolu, kurduğu güneş enerjisi santrali ile Emirates Uçak İçi İkram tesislerinde elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını %15 azalttı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Emirates Havayolu, Emirates Uçak İçi İkram tesislerinde elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını %15 azalttı. Dünyanın en büyük catering operasyonlarından biri olan Emirates Uçak İçi İkram (EKFC) tesislerinde sera gazı emisyonunu yıllık 3 milyon kg azaltması beklenen son teknoloji bir güneş enerjisi sistemini kullanmaya başladı. 

EKFC’nin güneş enerjisi santrali 8.112 ayrı güneş panelinden oluşuyor. Yıllık 4.195 megawattsaat elektrik üreterek şirketin çamaşırhane, yiyecek üretimi ve personel konaklama tesislerinde geleneksel enerji tüketiminin %15 azaltılmasının sağlanması bekleniyor. Sonuç olarak, EKFC’nin karbondioksit emisyonu yıllık 3 milyon kilogram olarak, 518 ailenin evindeki elektrik kullanımına eşdeğer azalacak. 

EKFC'nin bu son girişimi, 2015 yılında Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum tarafından başlatılan Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050'yi destekliyor. Bu strateji kapsamında, Emirlik 2050 yılına kadar enerji gereksinimlerinin yüzde 75'ini temiz kaynaklardan üretmeyi hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler