1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO: Atık lastik yakana biyokütle desteği vermeyin

EMO: Atık lastik yakana biyokütle desteği vermeyin

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) atık lastiklerle şehir çöplerinin olduğu gibi yakılmasına biyokütle desteği verilmesine karşı çıkıyor.

EMO: Atık lastik yakana biyokütle desteği vermeyin

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) atık lastiklerle şehir çöplerinin olduğu gibi yakılmasına biyokütle desteği verilmesine karşı çıkıyor.

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yapılan açıklamada, TBMM Enerji Komisyonu’nda görüşülen ve enerji mevzuat değişiklikleri de öngören yasa tasarısına yönelik değerlendirmelere verildi. Açıklamada, kamu kaynaklarını uzun süre kullanıp yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin oluşturduğu kamu zararlarını göz önüne almadan şirket teminatlarının olduğu gibi iade edilmesinin kamu zararına yol açacağı uyarısına yer verildi. 

ŞEHİR ÇÖPÜ NE KADAR BİYOKÜTLE YAKITI

EMO’nun açıklamasında, Oda’nın mühendislik alanlarıyla ilgili olarak, doğanın ve toplumun çıkarlarına da dikkat ederek çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı. Bu çerçevede araba lastiği gibi toksik petrol türevinin yakılarak bunun yenilenebilir kaynak olarak kabul edilemeyeceği görüşüne yer verilen EMO açıklamasında, Oda’nın belediye çöpünün olduğu gibi biyokütle yakıtı olarak değerlendirilmesine de karşı çıktığı ifade edildi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler