1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. En büyük GES`lerden biri Konya`ya kurulacak

En büyük GES`lerden biri Konya`ya kurulacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın en büyük güneş çiftliklerinden birinin Konya'da kurulacağını söyledi.Enerji...

En büyük GES`lerden biri Konya`ya kurulacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın en büyük güneş çiftliklerinden birinin Konya'da kurulacağını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Borusan EnBW'nin Tekirdağ Balabanlı'daki rüzgar santralinin açılışı, dört yeni RES ile Bandırma RES'in kapasite artırımı yatırımlarının temel atma töreninde konuştu.

Türkiye'nin enerjinin diğer alanlarında olduğu gibi, güneş enerjisinde de önemli adımlar atacağını belirten Yıldız, "Konya-Karapınar bölgesinde 3 bin MW'lik, dünyanın en büyük güneş çiftliklerinden birini kurmak istiyoruz" dedi.

Yıldaz, Konya Karapınar'daki güneş enerji santrali yatırımının 60 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulacağını aktardı. "Bunu çok farklı bir modelle gerçekleştireceğiz" diyen Yıldız, törende hazır bulunan, Borusan ve Alman ortağı EnBW'nin yetkililerine "Sizleri davet ediyoruz" diye seslendi. Bakan Yıldız, sözünü ettiği "çok farklı model" hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Yenilenebilir enerji teşviklerinde Türkiye'nin kendi çerçevesini, sınırlarını gayet net şekilde çizdiğini ifade eden Bakan Yıldız "7.3 dolar sentlik teşvik var. Bu sübvansiyon rakamları, Türkiye'nin coğrafi avantajıyla, teknooljinin buluştuğu yerde bir rakamdır. Ne yüksek karlarla sermaye transferlerine izin verdik ne de özel sektörün çalışmasını engelleyecek zorluk yarattık" diye konuştu. 

BORUSAN ENBW'NİN BALABANLI RES YATIRIMI TAM KAPASİTEYLE ÜRETİME GEÇTİ

TANER YILDIZ: ELEKTRİKTE KURULU GÜÇ ARTIŞ HIZI YÜZDE 11.4

Önceki ve Sonraki Haberler