1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. En çevreci beton tesisleri seçilecek

En çevreci beton tesisleri seçilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Türkiye'nin en çevreci hazır beton tesisleri ödüllendirilecek. İlk 3'e girenler Avrupa çapında...

En çevreci beton tesisleri seçilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Türkiye'nin en çevreci hazır beton tesisleri ödüllendirilecek. İlk 3'e girenler Avrupa çapında da ödül alacak.

THBB, 5. Yeşil Nokta Çevre Yarışması kapsamında en çevreci beton tesislerini ortaya çıkaracak. THBB'ye üye tesislerin başvurabileceği yarışmada adaylar, çevreye duyarlı üretim konusunda A'dan Z'ye denetlenecek. Hazır beton tesislerinde çevre mevzuatı ve THBB Çevre Denetim Listesi kriterlerinin yanısıra estetik görünüm ve tesisin yeşillendirilmiş olması da gözönünde bulundurulacak.

Yeşil Nokta Çevre Yarışması seçmelerinde, hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü; akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi; katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurları denetlenecek. Tesis denetimlerinde ayrıca, tesisin toz emisyon izni, geri dönüşüm sistemleri gibi hususlar da dikkate alınacak. Tesisler oluşturulan denetim ekipleri tarafından ziyaret edilecek ve incelemelerde bulunulacak. Hazırlanan raporlar, Türkiye Hazır Beton Birliği Çevre Komitesi tarafından değerlendirilerek kazanan tesisler belirlenecek.

KAZANANLAR ERMCO'YA BİLDİRİLECEK

Yarışmaya katılmak için belirlenen son başvuru tarihi; 1 Ağustos 2014. Bir firmanın en fazla 4 tesis ile katılabileceği yarışmaya, bir önceki yarışmada ödül alan ilk 3 tesis katılamayacak. Yarışma Komitesi'nin belirleyeceği 10 tesis arasından ilk 3'e girenler Uluslararası Temsil Ödülü alarak Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) tarafından da Türkiye'yi temsilen ödüllendirilecek.

Bugüne kadar, 1998, 2001, 2007 ve 2012 yıllarında düzenlenen yarışmalarda, Uluslararası Çevre Temsil Ödülü alan tesisler, Avrupa Hazır Beton Birliği tarafından 1998 yılında Lizbon'da, 2001 yılında Berlin'de, 2007 yılında Sevilla'da ve 2012 yılında Verona'da ödüllendirildi.

İNŞAAT ATIKLARINI DEĞERLENDİRME PROJESİ

THBB, geçtiğimiz yıl da İstanbul'da çevresel sürdürülebilirliğin artırılmasını ve doğal kaynakların korunmasını sağlamak amacıyla Kentsel Dönüşüm Projeleri Kapsamında Oluşan İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Hazır Beton Sektöründe Yeniden Kullanım Potansiyelinin Araştırılması Ar-Ge Projesi'ni hayata geçirmişti. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen Proje, binaların yıkılması sonucu ortaya çıkan inşaat yıkıntı atıklarının hazır beton üretiminde hammadde olarak yeniden kullanımını teşvik ediyor. AR-GE Projesi ile dönüşümden elde edilen tüm çıktılar çevreye zarar veren atıklar olmak yerine, başka projelerde kullanılacak yapı malzemesine dönüştürülüyor.

AVRUPALI BETONCULAR TR'DE BULUŞACAK

Her 3 yılda bir gerçekleştirilen Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi bu kez Türkiye'de THBB ev sahipliğinde 4–5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Askeri Müze'de gerçekleşecek. Birlik olarak yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Türkiye'ye kazandırılan Avrupa Hazır Beton Birliği 2015 Kongresi'ne Avrupa hazır beton sektörünün önemli temsilcileri katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler