1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EnBW 800 MW’lık güneş santralleri kuracak

EnBW 800 MW’lık güneş santralleri kuracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi EnBW, yenilenebilir enerji portföyünü geliştirmek için 800 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyor.Almanya'nın...

EnBW 800 MW’lık güneş santralleri kuracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi EnBW, yenilenebilir enerji portföyünü geliştirmek için 800 MW kapasiteli güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyor.

Almanya'nın 3. büyük enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), yenilenebilir enerji portföyünü genişletme hedefi çerçevesinde 800 MW güneş enerjisi kapasitesi ekleyecek. Şirketin kuracağı santrallerden ilki Almanya’nın Brandenburg Bölgesindeki Werneuchen’de kurulacak olan 175 MW kapasiteli Weesow-Willmersdorf Güneş Santrali olacak. 164 hektarlık alana kurulacak olan santralin yapımına bu yılın sonuna kadar başlanması planlanıyor. 

GES'LERİN ALIM GARANTİSİ TEŞVİĞİ OLMADAN KARLI OLABİLECEĞİNİ KANITLAYACAĞIZ

EnBW teknik işler sorumlusu Hans-Josef Zimmer, EnBW’nin 2020 stratejisinin bir parçası olarak, yenilenebilir enerjiler için kurdukları yeni iş alanını başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek, “Weesow-Willmersdorf Güneş Santrali’mizin, Almanya'da devlet desteği almadan bir güneş santralinin karlı bir şekilde işletilebileceğinin ilk kanıtı olmasını istiyoruz” dedi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler