1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EnBW Almanya’nın en büyük teşviksiz GES’ini kuracak

EnBW Almanya’nın en büyük teşviksiz GES’ini kuracak

Alman enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW) 180 MW gücünde ülkenin en büyük teşviksiz güneş enerjisi santralini kuracak.  

EnBW Almanya’nın en büyük teşviksiz GES’ini kuracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW) 180 MW gücünde ülkenin en büyük teşviksiz güneş enerjisi santralini kuracak.  

Son 10 yılda %80 oranında düşen maliyetler büyük ölçekli güneş enerjisi santrallerinin herhangi bir devlet desteği olmadan kurulup işletilmelerine olanak sağlamaya başladı. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri Almanya’da hayat bulmak üzere. Alman enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), Berlin’in Kuzeydoğu’sunda yer alan Brandenburg’da herhangi bir kamu teşviğinden yararlanmadan 180 megavat büyüklüğünde Weesow-Willmersdorf Güneş Enerjisi Santrali’ni kurmak için nihai yatırım kararını duyurdu. 

Almanya Yenilenebilir Enerji Yasası (EEG) kapsamında alım garantisi (FiT) desteğinden yararlanmayacak olan santral 164 hektarlık alanı kapsayacak ve 465 bin civarında güneş panelinden oluşacak. 

İnşa çalışmalarına 2020’nin başında başlanarak yılın sonuna kadar devreye alınması hedeflenen Santralin yılda 180 milyon kWh elektrik üretmesi bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler