1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Endurans Solar’ın güneş enerjisi alt tabakası üretimi genişliyor

Endurans Solar’ın güneş enerjisi alt tabakası üretimi genişliyor

ABD merkezli şirket Endurans Solar, güneş enerjisi tedarik zincirini genişletmeye çalıştığını duyurdu.

Endurans Solar’ın güneş enerjisi alt tabakası üretimi genişliyor

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi şirketi Endurans Solar, yakın zamanda güneş enerjisi üretimini ABD’de genişletme hedeflerini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Enflasyon Azaltma Yasası (IRA), Amerika’nın tedarik zincirini desteklemeye yönelik içeriden kaynak sağlamaya çalıştığından, temiz enerji tedarik zinciri genelinde yerli üretim için 60 milyar dolardan fazla teşvik sağlayabiliyor. ABD yapımı güneş enerjisi tedarik zinciri ise arka tabakalar da dahil olmak üzere bazı temel bileşenlerden yoksun. Bu sebeple ABD’ye ek olarak Asya, Avrupa'da üretim tesisleri bulunan, Worthen Industries'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan Endurans Solar, kısa süre önce üretimi genişletme planlarını duyurdu.

Hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de denizaşırı ülkelerde artan talebi karşılamak için Endurans Solar, ABD'deki arka tabaka üretim kapasitesini önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Yeni bir üretim tesisi için yer seçimini tamamlayan şirket, yeni hattın 2023'ün ortalarında faaliyete geçmesini planlıyor.

“ABD, GÜNEŞ PANELLERİ KONUSUNDA ARKA PLANDA”

Endurans Solar Başkanı Nathan Arbitman güneş paneli hususunda Amerika’nın arka planda kaldığının altını çizerek, “Önümüzdeki yıllarda ABD'de kurulacak milyonlarca güneş panelinden heyecan duyuyoruz ve yüksek performanslı, sürdürülebilir ve kendi üretimimiz ile ABD güneş paneli üreticilerinin büyümesini desteklemeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler