1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enel enerji depolama yatırımlarına devam edecek

Enel enerji depolama yatırımlarına devam edecek

Enerji Günlüğü - İtalyan kamu enerji şirketi Enel, yenilenebilir kaynakların daha geniş adaptasyonu için enerji depolama alanında bazı yeni satın almalar...

Enel enerji depolama yatırımlarına devam edecek

Enerji Günlüğü - İtalyan kamu enerji şirketi Enel, yenilenebilir kaynakların daha geniş adaptasyonu için enerji depolama alanında bazı yeni satın almalar gerçekleştirecek.

Avrupa’nın piyasa değeri en yüksek şirketi olan İtalyan Enel, enerji depolama sektörüne daha fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in adını açıklamak istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Enel depolama alanında yeni satın almalar konusunda görüşmeler yürütüyor. Görüşmelerin bu ay içinde sonuçlandırılması bekleniyor.

Enel, bu yıl Ağustos ayında yazılım sağlayıcısı EnerNOC'un satın aldı. Mayıs ayında da Newcastle'da bulunan Tynemouth bağımsız pil enerji depolama sistemi projesinin satın aldı.

EN CAZİP ÜÇ PİYASA

Şirket CEO’su Francesco Starace da yaptığı bir açıklamada, Teknolojinin, pillerin ticari olarak çekici olacağı noktaya hızla yaklaştığını belirterek, bu konuda dünyada en cazip bölgelerin Avrupa, ABD ve Latin Amerika olduğunu söyledi.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın verilerine göre, global elektrik depolama kapasitesi 2030 yılında bugünkü 4.7 terawattsaat düzeyinden 15.7 terawattsaat düzeyine yükselecek.

Önceki ve Sonraki Haberler