1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Energate ABD’de güneş paneli üretimine başlıyor

Energate ABD’de güneş paneli üretimine başlıyor

Kayseri merkezli Energate, ABD’de kurduğu 500 MW'lık bir güneş paneli fabrikasında üretimin üç ay içinde başlamasını bekliyor.

Energate ABD’de güneş paneli üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye güneş enerjisi şirketlerinden Energate Solar, ABD pazarına açılıyor. Daha önce ABD’de iki yeni üretim tesisi kuracağını açıklayan şirket, ABD'nin Utah Eyaletine bağlı Salt Lake ilçesinde bulunan West Valley’de inşa ettiği 500 MW kapasiteli güneş paneli fabrikasında üretimin 3 ay içinde başlamasını bekliyor.

Şirket, Galyum katkılı monokristal PERC silikon panelleri ve TOPCon panellerinden 500 MW’lık üretim gerçekleştirmeyi hedeflerken, bu kapasiteyi 1 GW’a çıkarmayı planlıyor.

Şirket, ülkede bir fabrika daha kurmayı ve bununla birlikte 2025 yılı sonuna kadar ülkede toplam 2 GW kapasiteye sahip olmayı planlıyor. Şirket ayrıca ABD’de üçüncü bir yatırım planı olarak güneş hücresi üretimine başlamayı da hedefliyor.

Energate Solar, şu anda Kayseri’deki iki tesisinde 370 W ile 670 W arasında değişen güneş modülleri için 1 GW üretim kapasitesine sahip. Energate panelleri Avrupa'da AE Solar markasını taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler