1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Energrom Balıkesir’de 4 MW’lık biyometanizasyon tesisi kuracak

Energrom Balıkesir’de 4 MW’lık biyometanizasyon tesisi kuracak

Energrom, Balıkesir’de kurulacak 4 MW’lık tesiste günde günde 709,5 ton büyükbaş hayvan ve tavuk dışkısını işleyerek elektrik üretecek.

Energrom Balıkesir’de 4 MW’lık biyometanizasyon tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Energrom, Balıkesir’de kurulacak 4 MW’lık tesiste günde günde 709,5 ton büyükbaş hayvan ve tavuk dışkısını işleyerek elektrik üretecek.

Energrom Balıkesir Biyogaz Enerji ve Gübre Üretimi A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Halalca Mahallesi’nde günde 709,5 ton atık işleme kapasiteli “Balıkesir Biyometanizasyon Tesisi (4,268 MWe/4,380 MWm)” kurulması planlanıyor. 

Tesiste bölgede oluşan hayvan dışkısı (büyükbaş besi ve süt hayvancılık işletmeleri ve yumurta tavuğu işletmeleri) atıklarından elde edilen biyogazdan elektrik üretilecek. Balıkesir Biyometanizasyon Tesisi‟ne gelecek olan atıklar anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanacak. Büyükbaş hayvan atıklarının biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak. Biyometanizasyon prosesi sonucu ortaya çıkacak olan fermente ürünlerden katı fermente ürün gübre kurutma ünitesinde kurutularak Organomineral gübre üretilecek.

TESİS İÇİN YAKLAŞIK 62 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Yaklaşık 62 milyon lira değerindeki proje kapsamında ilk olarak 3,201 MWe/3,285 MWm kapasite ile 2019 yılı için EPDK kabulü için başvurularak işletime başlanması planlanıyor. 2020 yılında ise 4,268 MWe/4,380 MWm kapasite ile kabul yaptırılarak işletime devam edilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler