1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerji Bakanı’ndan Dünya Madenciler Günü mesajı

Enerji Bakanı’ndan Dünya Madenciler Günü mesajı

Enerji Günlüğü– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni iş güvenliği paketiyle birlikte önce işçi sağlığı sonra üretim düsturunun...

Enerji Bakanı’ndan Dünya Madenciler Günü mesajı

Enerji Günlüğü– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni iş güvenliği paketiyle birlikte önce işçi sağlığı sonra üretim düsturunun daha kesin bir şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü için bir mesaj yayınlayarak, madencilerin 'Dünya Madenciler Gününü' kutladı ve yeni iş güvenliği paketiyle birlikte önce işçi sağlığı sonra üretim düsturunun daha kesin bir şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını belirtti.

Bakan Yıldız’ın mesajı şöyle:

"Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan bir mesleğin saygıdeğer temsilcileri olan madencilere, bu toplumun vefa borcu olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum.

Bu görevi yerine getirirken yerin metrelerce altında verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı başka hiçbir alanda görmek mümkün değildir. Madencilik zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği yapan madencilerimiz geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar.

Madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümet olarak gayret gösteriyoruz.Özellikle bu yıl içinde yaşadığımız üzücü olaylarla birlikte iş güvenliği konusunda gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Yeni iş güvenliği paketiyle birlikte önce işçi sağlığı sonra üretim düsturunun daha kesin bir şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Madenlerden çıkarılan tonlarca kömür, bizim bir işçimizden daha değerli değildir.

Ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin 'Dünya Madenciler Gününü' kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler