1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanlığı 3 yabancı dilde yatırım rehberi hazırladı

Enerji Bakanlığı 3 yabancı dilde yatırım rehberi hazırladı

Enerji Bakanlığı üç yabancı dilde elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerini anlatan yatırım rehberi hazırladı.  

Enerji Bakanlığı 3 yabancı dilde yatırım rehberi hazırladı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı üç yabancı dilde elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerini anlatan yatırım rehberi hazırladı.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artırmak için hazırladığı yatırım rehberlerini İngilizce, Çince ve Arapça olarak yayınlayacak. Bakanlık, İngilizce ile birlikte 3 dilde ve 3 sektörde kömüre dayalı elektrik üretimi, doğal gaz ithalatı, ticareti ve altyapının geliştirilmesi ile maden arama konularında yabancı girişimcilere yol haritası sunacak. 

İNGİLİZCE ÇİNCE VE ARAPÇA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in talimatıyla ilk kez 2018 yılında İngilizce olarak hazırlanan Türkiye’nin enerji ve madencilik sektörlerindeki mevcut durumu, potansiyeli, yatırım fırsatları ve başlıca piyasa aktörlerini tanıtan rehber, bu kez Arapça ve Çince olarak da yayınlanacak.

YABANCI SERMAYE 3 SEKTÖR HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEK
Rehberde Türkiye’nin makroekonomik görünümünü gösteren temel istatistiki verilerle beraber, yatırımcılara yönelik 3 sektörde kapsamlı bilgiler yer alacak. Elektrik sektöründe Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) süreçleri ile yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santralleri ihaleleri ve diğer yatırım fırsatları hakkında bilgiler verilecek. 

Doğalgaz sektöründe ise LNG ticareti ve sürece EPİAŞ’ın da dahil olmasıyla ortaya çıkan fırsatlara ilişkin bilgilendirmeler yer alacak. Maden sektöründe ise yabancı yatırımcılar için yeni mevzuat düzenlemeleri ve teşvikler hakkında açıklayıcı bilgiler verilecek. 

YATIRIMCILARA YOL HARİTASI OLACAK
YEKA, kömüre dayalı elektrik üretimi, doğal gaz ithalatı, doğalgaz ticareti ve altyapının geliştirilmesiyle maden arama, işletme ve maden ihracatı konularına yönelik Türkiye’deki yatırım potansiyelinin güncel istatistik bilgilerle sunulduğu rehberde, aynı zamanda bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen girişimcilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmeler de yer alacak. 

Çince ve Arapça versiyonları ile artık 3 dilde sunulan rehber, Türkiye’nin içerik ve hedef bakımından enerji sektöründe yatırımcılara yönelik bir yol haritası olarak en kapsamlı çalışmalardan biri oldu. Yatırım rehberlerine Enerji Bakanlığı’nın internet adresindeki “Bilgi Merkezi” başlığından da erişilebiliyor.

ALT SEKTÖRLER İÇİN DE REHBER HAZIRLANACAK
Yatırım rehberleri ile özellikle yabancı yatırımcıların Türkiye’deki yatırım imkânlarına dikkat çekilirken, enerji başlığı altındaki alt sektörler için de yatırım rehberi hazırlanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. 

Enerji Bakanlığı, Türkiye’nin enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıları yönlendirme, bilgilendirme ve olası sorunlarını çözme amacıyla birebir görüşme yoluyla da çalışmalar yürütüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler