1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Denetim Hizmetleri Başkanı en az 10 yıl deneyimli olacak

Enerji Denetim Hizmetleri Başkanı en az 10 yıl deneyimli olacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Denetim Hizmetleri Başkanlığı'na atanacak kişinin en az 10 yıl fiilen denetçi olarak...

Enerji Denetim Hizmetleri Başkanı en az 10 yıl deneyimli olacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Denetim Hizmetleri Başkanlığı'na atanacak kişinin en az 10 yıl fiilen denetçi olarak görev yapması şartı aranıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, Denetim Hizmetleri Başkanlığı, başdenetçi nitelik ve yetkisini haiz bir Başkanla yeteri kadar başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcılarından oluşacak.

Denetim Hizmetleri Başkanlığı, Bakanın veya yetkili kılması üzerine Müsteşarın emri ve onayı üzerine Bakan adına, ilgili kuruluşları denetleme yetkisine sahip olacak. Denetim Hizmetleri Başkanlığı’na atanacak kişilerin Denetim Hizmetleri Başkanlığı’nda on yıl fiilen denetçi olarak görev yapmış ve başdenetçi unvanını almış olması gerekiyor.

Yönetmeliğe göre, Denetim Hizmetleri Başkanlığı’nda denetçi yardımcılığı kadrosuna başvurmak isteyenlerin, en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mimarlık ve mühendislik fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler